Någonstans i Täby

Var på ett jobb-och "studiebesök" i Täby i dag. Måste säga att jag blev besviken, för jag trodde det skulle vara lite mer klass på stället - överklass.
Som uppväxt i en stockholmsk, socialdemokratisk söderförort med låghus och där allt generellt är väldigt "lagom", trodde jag Reinfeldts hemkomun kunde erbjuda bättre. Vid området innan bussen gled in framför Täby-galoppbana hörde jag banjomusik och kände de isande vibbarna från rednecksen som hukade i busken intill.

Nej, allt var radhus och halvghetto. Väldigt medelklass alltihopa. Lite som en kebabtallrik utan extra allt, och med torra pommes och småkryp i salladen.

Täby är ett ställe du inte vill gå ensam genom på natten. Det var två centerpartistiska flygbladsutdelare i ett lokalt centrum, men inget mer. V ar är alla, tänkte jag. Gissar att människora här kommer ut på natten och suger blod.

Den ekonomiska utsugningen däremot, jag har hört ska försigå i Täby, måste pågå någon annanstans.

Jag samlar på erfarenheter, och att besöka Täby var en ny. Nu har jag varit i Täby och Norsborg lika många gånger.

Idioter

Det fina med mitt jobb är att folk som inte känner mig mailar mig. Det fula är när de mailar dåliga saker om mitt jobb. Och helst ska jag ju inte svara på mailen...

Man blir så trött, och ganska arg.

Speciellt när förmodade inavlade bönder, födda ur röven på en häst nånstans, hör av sig och klagar. Och att de är blinda och inte kan se gör inte saken bättre. Amatörer, idioter och låtsasmänniskor - gör det bättre själva! Okej, kritik är ju bra, men när de har ju fel som Kyrkan när de sa att jorden var platt!

Så svarade jag inte. Och tur är kanske det.

Svääääärige

Jag är världens bästa tippare. För att bevisa detta citerar jag mig själv från förförra inlägget:

"Vi vinner över olivbönderna med 2-0."

Så Anton kan ta sig i *****!

Facit

De orangea tulpanerna vann över ett gäng mycket impotenta och slaka spatteti-spelare. Imponerande.

Nu sova. Race på jobbet i morgon.

Fotbolls-EM

Vartannat år, i juni månad, arrangeras himmelriket på jorden för oss fotbollsälskare - VM och EM. Den varma sommaren anno 2008 är det EM i Schweiz/Österrike som ska avnjutas med vänner, och några kalla öl.

Nog med hockey, curling och trav. Nu är det fotboll som gäller!

I morgon kan greklerna stoppa upp souvelakin där solen inte skiner och säga adjö till sin sista grisfest. Klockan elva i morgon kväll står de blekfeta, blågula svenska fansen från Kretas stränder som segrare. Vi vinner över olivbönderna med 2-0.

Ikväll är det toppmatch. Spagetti mot tulpaner. Spagetti vinner om inte temperamentet kokar över (hos Materazzi).

I fotboll och kärlek är allt tillåtet. Till och med att prata smuts om sina motståndare...

Över och ut.





Hädelse

Förlåt mig herre, ty jag har syndat. I dag hälde jag gammal ut sprit i vasken. Ett sådant slöseri med liv!

Bakgrund till händelsen:
Flera år gammal Grappa, och nån annan italiensk sprit som alltid luktat konstigt. Båda flaskorna var halvfulla.

Analys då:
"Men för fan, jag kommer ju aldrig dricka den där skiten igen"

Problemlösning:
Hällde ut djävulsdrycken i vasken. Nu har jag iaf rena och fina avlopp i ett par år framöver.

Efteranalys:
Jag skulle fortfarande aldrig druckit skiten. Men får man kasta sprit?


Jag känner mig smutsig.

Från Sthlm Marathon till MTV

Jag tog tjuren hårt....i hornen och anmälde mig till Stockholm Marathon 2009 förra veckan. Är jag skvatt galen, en komplett idiot, redo för tvångströja?

Nejdå, jag har sprungit en gång tidigare - 2006. De kostade mycket tid till träning och en havererad studen när kroppen en vecka efter loppet sa: "Nej, nu orkar jag inte mer. Nu ska jag ha 39 graders feber ett tag".

Men jag fick en t-shirt, en medalj och ett sunt leverne.

Nu är jag ute i god tid. Och jävlar vad jag ska träna. Drömjobbet jag haft de två senaste månaderna, med mackor och skrivsbordsluncher, sätter sig på magen. Och sedan på humören, potensen och viljan att synas i bar överkropp också.

Och är det något MTV har lärt mig så är det att vi män måste ha bar överkropp. Vi ska helst vara rappare och svarta också, men jag tror inte jag kan få allt.


Det är alltså spåret som gäller nu. Tills jag blir den karlakarliga, slimmade skogshuggaren det visas filmer om efter tolv på canal plus.


Röd

Satt i "rålis" i går, som folk säger, och visade mina växande kärlekshandtag och bleka överkropp för solen. Det skulle jag inte ha gjort. Det ser jag i spegeln i dag.

Jag är så röd, så röd så röd. Tror till och med insidan av naveln tagit stryk, så nu vet alla hur det kommer bli. Om två dagar kommer jag tappa skinnet. Sen kanske jag bli lite mindre blek än förut.

Svenskhetens förbannelse, kallas det.

Det är en platonsk solbränna jag har. Fulländad i sin rödhet - idésolbrännan! Kanske kan min solbränna vara något för världens vänsterrörelser att enas kring. Så röd är den.


I går såg jag en film som var dålig.

Nypremiär

Champagne, kalas och roliga hattar. Så firar vi att den här bloggen rest sig ur l askan för att på nytt fira triumfer i läsarskarorna.

Anonymare, roligare och lite mer sorglös än förut.

Jag är en man på 21 år. Jag bor billigt och bra på 20 kvadrat i en Sockholmsförort. Jag har pengar så jag klarar mig. Jag gillar mitt jobb. Jag är bra på det.

Men den dagen det inte finns något att klaga på - då klagar vi på det också. Därför finns den här bloggen.

Välkomna in i värmen.

RSS 2.0